KaliumNitriet

Kaliumnitriet is standaard op voorraad bij Gentrochema BV.

Naar grote tevredenheid van onze klanten distribueren wij al 25 jaar wereldwijd onze kaliumnitriet.

Vraag hier uw offerte op

Productomschrijving KaliumNitriet

Kaliumnitriet, het kaliumzout van waterstofnitriet heeft de chemische formule KNO2.

Product informatie

Potassium nitrite is een wit/geelachtige kristal.Het wordt gebruikt in vloeistoffen om roest te voorkomen, in de kunstmest productie (Benfield process) en als glasfrit in glazuur voor emaille. Kalium Nitriet wordt licht vochtig geleverd om zo het klonteren tegen te gaan. Er kan vochtafzetting in de verpakking plaatsvinden.

Product details

| Potassium nitrite | CAS nummer: 7758-09-0| EC nummer: 231-832-4 |

Veiligheid

Opgelet! Kaliumnitriet is een gevaarlijke stof en mag alleen voor professionele doeleinden gebruikt worden. Bij verkeerd gebruik van deze stof kan schade aan uw gezondheid of omgeving aangebracht worden. Om correct met de stof om te gaan, raden wij aan om het veiligheidsblad goed door te lezen. Hieronder vindt u de belangrijkste informatie.

chemisch gevaar waarschuwingssymbolen

Korte samenvatting veiligheidsblad

Signaalwoord Gevaar
Gevaar aanduidingen H272, H301, H400
Veiligheidsaanbevelingen P210, P273
ADR / IMO / IATA 5.1, UN1488

Kwaliteit

Onze kaliumnitriet heeft min. 97 % KNO2 , met lage percentages aan onzuiverheden.

REACH wetgeving EC 1907/2006

Gentrochema BV heeft voor kaliumnitriet een pre-registratie en wij zullen, helaas, de potassium nitrite NIET in 2018 gaan registreren. Hoeveelheden onder de 1000 kg per jaar blijven beschikbaar !

Meer informatie vindt u op de ECHA website

Verpakking en bezorging

De minimale afname voor kaliumnitriet is 25 kg in UN gekeurde drum(s) en kan direct vanuit onze voorraad in Nederland geleverd worden.

Verpakking

Deze stof is standaard beschikbaar in UN-gekeurde kartonnen 25 kg vaten ( zie foto hierboven) of UN-gekeurde HDPE 25 kg vaten. Indien gewenst is een andere verpakking ook mogelijk.Ook, kunnen wij de kaliumnitriet in (waterige) oplossing leveren.

Bezorging

Wij bezorgen overal ter wereld. De gemiddelde levertijd, binnen Nederland en Europa is 2 a 3 werkdagen. Ook kunnen we het transport per container of vliegtuig verzorgen.

Chemicalien kopen bij Gentrochema BV

Als u zeker wilt zijn van een goede kwaliteit en een scherpe prijs dan koopt u uw chemische producten bij Gentrochema B.V. Als groothandel in chemische producten zijn wij gespecialiseerd in zeldzame chemicaliën. Wij hebben al meer dan 25 jaar ervaring en hopen u binnenkort ook in onze klantenkring te mogen begroeten. Om onze chemische producten te kopen, dient uw onderneming geregistreerd te staan bij de KvK. Gentrochema BV zal geen chemische producten verkopen aan particulieren.