KaliumFerricyanide

KaliumFerricyanide of potassium ferricyanide is standaard op voorraad bij Gentrochema B.V.

Voor uw aanvraag, gelieve hier te klikken

Productomschrijving Kaliumferricyanide

KaliumFerricyanide (potassium ferricyanide) of in formulevorm K3Fe(CN)6 is onder meer bekend als Trikalium hexacyanoferraat (III), roodkali of rood bloedloogzout.

Product informatie

Wij leveren kaliumhexacyanoferraat(III) in oranje/rode kristallen. Kaliumferricyanide is goed oplosbaar in water. K3Fe(CN)6 wordt vaak gebruikt in ‘blauwdruk’ printen en zwart-wit fotografie. De reactie tussen Kaliumferricyanide en ijzer-ionen (Fe2+) veroorzaakt het donkerblauwe pigment in blauwdrukken, genaamd Pruisisch blauw. Naast fotografie wordt Trikalium hexacyanoferraat ook gebruikt in metaalveredeling en in de Farmaceutische industrie.

Product details

| Trikalium hexacyanoferraat (III) | CAS number : 13746-66-2 | EC number: 237-323-3 |

Veiligheidsinformatie

Let op! Indien KaliumFerricyanide wordt gemengd met sterke zuren kan er dodelijk blauwzuurgas (HCN) ontstaan. Lees daarom altijd zorgvuldig de veiligheidsinformatie op het veiligheidsinformatieblad (ViB). Zo voorkomt u schade aan uw gezondheid of de omgeving.

Waarschuwingssymbolen chemisch gevaar

Korte samenvatting veiligheidsinformatieblad (Vib)

Signaalwoord Waarschuwing
Gevaar aanduidingen H319, H411, EUH032
Veiligheidsaanbevelingen P264, P280, P305+P351+P338, P337+P313, P273, P391
ADR/IMO/IATA 9, UN3077

Kwaliteit

De kwaliteit van onze Kalium Ferricyanide ( pro-foto) is zeer zuiver en bevat minimal 99,5 % K3Fe(CN)6. De korrelgrootte  is 0 – 1000 micron.

REACH wetgeving EC 1907/2006

Gentrochema BV heeft sinds Oktober 2018 een volledige REACH-registratie

Verpakking en bezorging

Onze trikaliumhexacyanoferraat is standaard beschikbaar in 25 kg zakken. Andere verpakkingen zijn, op aanvraag, mogelijk. Ook, kunnen wij de kaliumferricyanide in (waterige) oplossing leveren. De minimale bestelhoeveelheid bedraagt 25 kg en kan direct uit voorraad te Breda-Hazeldonk worden geleverd.

Binnen Europa zijn wij in staat om binnen 2 tot 3 werkdagen te leveren. Levering buiten Europa, hetzij in container of per luchtvracht, is geen probleem. Dit kunt u eenvoudig aangeven bij uw aanvraag.

Chemicaliën kopen bij Gentrochema

Als u zeker wilt zijn van een goede kwaliteit en een scherpe prijs dan koopt u uw chemische producten bij Gentrochema B.V. Als groothandel in chemische producten zijn wij gespecialiseerd in zeldzame chemicaliën. Wij hebben al meer dan 25 jaar ervaring en hopen u binnenkort ook in onze klantenkring te mogen begroeten. Om onze chemische producten te kopen, dient uw onderneming geregistreerd te staan bij de KvK. Gentrochema BV zal geen chemische producten verkopen aan particulieren.