KaliumFerrocyanide

KaliumFerrocyanide of tetrakalium hexacyanoferraat(II) is standaard op voorraad bij Gentrochema B.V.

Voor een aanvraag klikt u hier

Productomschrijving KaliumFerrocyanide

Kaliumferrocyanide heeft de chemische formule K4Fe(CN)6.3H2O en is ook bekend onder het Europees goedgekeurde levensmiddelenadditief: E536. Daarnaast worden ook benamingen als Tetrakalium hexacyanoferraat (II), Kaliumferrocyanide Trihydraat of geel bloedloogzout vaak gebruikt.

Product informatie

Kaliumhexacyanoferraat(II) dankt zijn bijnaam ‘geel bloedloogzout’ aan zijn (licht) gele kleur en geurloze, kristalachtige poederstructuur. Vanwege zijn goede oplosbaarheid in water, wordt Kalium Ferrocyanide vaak gebruikt als anti-klontermiddel in zout, in de productie van wijn (waar het ijzer en koper elimineert) en vele andere industriële toepassingen zoals het verven van wol en het temperen van staal.

Product details

| Tetrakalium hexacyanoferraat (II)| CAS nummer : 13943-58-3 (watervrij) of 14459-95-1 (trihydraat) | EC nummer: 237-722-2 (watervrij) |

Veiligheid

Let op! Indien KaliumFerrocyanide wordt gemengd met sterke zuren kan er dodelijk blauwzuurgas (HCN) ontstaan. Lees daarom altijd zorgvuldig de veiligheidsinformatie op het veiligheidsinformatieblad (ViB). Zo voorkomt u schade aan uw gezondheid of de omgeving.

Korte samenvatting veiligheidsblad

Signaalwoord Geen
Gevaar aanduidingen EUH032
Voorzorgsmaatregelen P261 + P262
ADR / IMO / IATA n.v.t.

Kwaliteit

Geel bloedloogzout van Gentrochema heeft een minimum van 99,0% K4Fe(CN)6.3H2O, met een zeer laag percentage aan onzuiverheden. Onze kaliumferrocyanide E536 voldoet aan de Europese verordeningen (EU) nr 231/2012 en nr.1333/2008 voor levensmiddelenadditieven

Voor de maatvoering wordt 0 – 1000 micron gehanteerd.

REACH wetgeving EC 1907/2006

Gentrochema BV heeft een volledige REACH registratie voor alle bekende gebruiken / toepassingen !

Verpakking en bezorging

Onze tetrakaliumhexacyanoferraat is standaard beschikbaar in 25 kg zakken. Andere verpakkingen zijn, op aanvraag, mogelijk. Ook, kunnen wij de kaliumferrocyanide in (waterige) oplossing leveren. De minimale bestelhoeveelheid bedraagt 25 kg en kan direct uit voorraad te Breda-Hazeldonk worden geleverd.

Binnen Europa zijn wij in staat om binnen 2 tot 3 werkdagen te leveren. Levering buiten Europa, hetzij in container of per luchtvracht, is geen probleem. Dit kunt u eenvoudig aangeven bij uw aanvraag.

Chemicaliën kopen bij Gentrochema

Als u zeker wilt zijn van een goede kwaliteit en een scherpe prijs dan koopt u uw chemische producten bij Gentrochema B.V. Als groothandel in chemische producten zijn wij gespecialiseerd in zeldzame chemicaliën. Wij hebben al meer dan 25 jaar ervaring en hopen u binnenkort ook in onze klantenkring te mogen begroeten. Om onze chemische producten te kopen, dient uw onderneming geregistreerd te staan bij de KvK. Gentrochema BV zal geen chemische producten verkopen aan particulieren.